Akční nabídka fotopastí Accorn a UO Vision

07.11.2012 13:49

www.fotomalek.cz/fotomalek/eshop/9-1-Digitalni-fotoaparaty/647-2-Fotopasti-a-prislusenstvi

 

 

Co je fotopast

Fotopasti jsou digitální fotoaparáty aktivované pohybem tepelné stopy zvěře nebo lidí. Pohyb tepelné stopy aktivuje pohybové čidlo (PIR), které spustí expozici. Prodleva mezi aktivací a expozicí je jedním z důležitých faktorů a při výběru nového produktu vždy pečlivě testujeme délku této prodlevy. PIR čidla mohou být různého provedení a výrazně se liší dosahem a šíří záběru.

Dalším důležitým prvkem je samozřejmě objektiv, jeho světelnost, kvalita optických elementů a šíře záběru. Pro noční snímky jsou fotopasti vybaveny osvětlovací jednotkou. Oblíbený je osvit v infračerveném pásmu (IR) který je velmi nenápadný (vlnová délka 850 nm nebo i zcela neviditelný) (vlnová délka 940nm). Snímky pořízené v tomto světle jsou černobílé. Pro barevné noční záběry lze nabídnout přístoje s bílým bleskem.

Snímací senzor u přístrojů s IR přísvitem má zvýšenou citlivost na tuto složku světla a pro denní fotky musí být tato složka částečně opticky nebo elektonicky eliminována. Rozlišení senzorů se pohybuje od 3 MP výše. U většiny fotopastí jsou sensory s rozlišením 5MP, které jsou pak interpolovány na vyšší hodnoty. Rozlišení 5MP je zcela dostačující.

Jako uložiště slouží klasické paměťové SD karty a k napájení alkalické, nebo nejlépe lithiové baterie. Alternativně lze použít externí napájení. Použití akumulátorů může být, zejména v zimě, problematické.

 

 

Mezi naše přední zákazníky patří např:

Policie ČR

Obec Ohrobec

Obec Blovice aj...

Firmy ( stavební, dílny, servisy )

Bezpečnostní agentury

Myslivecké sdružení

a mnoho dalších...

 

 

 

https://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/161193-poulicni-kamery-mohou-nahradit-levne-fotopasti/