Pentax K-5 - zkušenosti, poznatky a vychytávky profesionálního fotografa Honzy Karbusického

11.06.2012 15:02

Když v minulém roce došlo ke sloučení Pentaxu a společnosti Ricoh, mnozí nad ním lámali hůl a předpovídali postupný úpadek k produkci obyčejných kompaktních fotoaparátů. Kola dějin se však pootočila, a Pentax dává najevo, že oblast digitálních zrcadlovek neopouští, a naopak jsou zde jasné signály o směřování k produkci skutečně profesionální fototechniky. Pentax sice nechrlí každých šest měsíců novou zrcadlovku, ale jeho přístroje díky nadčasovému řešení nestárnou. Příkladem je model Pentax K-5.

Uživatelé fotoaparátů značky Pentax dostávají do rukou fotoaparáty, které vždy integrují řešení, která nenajdete u jiných značek, řešení, která jsou následována a napodobována až po mnoha měsících. Jedná se o řešení nadčasová, inovátorská, a vycházející ze skutečných potřeb fotografů. Předběhnout dobu se Pentaxu daří, a tak nemusí každou chvíli uvádět na trh nový model. Také Pentax K-5 obsahuje celou řadu technických řešení a funkcí, které jej udržují na špici v nabídce profesionálních digitálních zrcadlovek, přestože je na trhu téměř dva roky.

Jak už tomu bývá, cena fotoaparátů postupně po uvedení na trh klesá, a protože se model Pentax K-5 drží v prodeji delší dobu, je pokles ceny velmi výrazný. V současné době se cena těla pohybuje kolem 20.000,-, což je vzhledem k vlastnostem a profesionální třídě fotoaparátu cena, kterou lze označit jako "za hubičku", nyní navíc probíhá akce Cashback, takže je možné cenu dále snížit. Není tedy od věci si nejdůležitější vlastnosti této zrcadlovky připomenout.


Více zde: https://www.fotografie-malek.com/news/pentax-k-5-zkusenosti-poznatky-a-vychytavky-profesionalniho-fotografa-honzy-karbusickeho-/